Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MFF:s guldmatch hotad av stormen

Annons

Malmö FF hoppas säkra SM-guldet på måndagskvällen.

Men bortamatchen mot Elfsborg riskerar att skjutas upp på grund av storm.

Det ser uppenbarligen illa ut nu, säger domarbasen Bo Karlsson till sydsvenskan.se.

En seger mot Elfsborg skulle säkra MFF:s förstaplats i allsvenskan. Frågan är bara om det går att spela fotboll på Borås Arena på utsatt avsparkstid.

Ingen vet.

Det som är säkert är att SMHI har utfärdat en klass 2-varning för den storm som väntas dra in från väster. I Boråstrakten kan vinden nå upp till 29 meter i sekunden - nära orkanstyrka - och många av de fans som förväntas resa till matchen kan få problem att ta sig dit.

Det är klass 2-varning i hela Västra Götaland i morgon (måndag) eftermiddag och kväll. Då är det en fara att vistas utomhus, säger TV4:s meteorolog Peter Kondrup till sportbladet.se.

Malmö FF reste mot Borås redan dagen före match och beslut om spel eller inte kommer att fattas av domarteamet som leds av Jonas Eriksson.

Om matchen ställs in talar det mesta för att Malmö FF får chans att säkra guldet på tisdagen i stället.

Det ska ske så fort som möjligt och det är ju extra viktigt eftersom det är den näst sista omgången. Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté beslutar om sådant och då också om matchen ska spelas på dagen eller på kvällen, säger Bo Karlsson till sydsvenskan.se.

Mer läsning

Annons