Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mexiko vill arrangera nytt VM

Mexiko vill arrangera fotbolls-VM för tredje gången, 2026.

Landets fotbollsförbund uppger att Mexiko vill vara med i fighten om att få arrangera mästerskapet. Det skulle i så fall vara tredje gången Mexiko står värd för ett VM, något som inget annat land varit tidigare.

VM-processen stoppades förra året i kölvattnet av korruptionsskandalen inom Fifa, men den nya ordförande Gianni Infantino har lovat att den ska återupptas.

– Mexiko kommer att stå som kandidat när VM-processen öppnar för 2026, säger Decio de Maria, ordförande i det mexikanska fotbollsförbundet, på en presskonferens.

– Att vara värd för den största festen i världen är ett väldigt viktigt åtagande, och majoriteten av mexikanarna skulle vara väldigt stolta över att arrangera ett tredje VM, säger De Maria.

Mexiko stod värd för VM 1970 och 1986.

Även USA och Kanada väntas vilja arrangera fotbolls-VM 2026, som hålls fyra år efter det att skandalomskrivna Qatar varit värdnation.