Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Messi inför rätta för skattebrott

Annons

Världens kanske bästa fotbollsspelare stod i dag inför rätta i Spanien. Enligt åtalet har Lionel Messi duckat att skatta för över fyra miljoner euro.

Messis rykte som tyst och blyg och ödmjuk har kommit på skam den senaste tiden. Inte minst för att den argentinske fotbollsstjärnan nu ställs inför rätta misstänkt för skattebrott.

I dag ställdes han och hans pappa Jorge Messi till svars vid en domstol i Gava, utanför Barcelona, för att ha undanhållit 4,16 miljoner euro från beskattning.

Jag är inte orolig. Både jag och min pappa står utanför allt det där. Vi har våra advokater och rådgivare som hanterar allting. Vi litar på dem och de kommer att lösa det, sade Messi i somras.

Enligt åtalet har Messi inte betalat skatt på inkomster i företag som hanterar spelarens aktiviteter utanför fotbollen. I augusti betalade Messi in skatteskulden, inklusive ränta. Det innebär att straffet kommer att bli lindrigt, om det blir en fällande dom.

Varken Lionel eller Jorge Messi sade någonting till medierna före eller efter förhören. Messis försvarsadvokat, Cristobal Martel, sade efteråt att fotbollsstjärnan vittnade om att han önskade att lösa situationen med skattemyndigheten i stället för att gå in i någon strid med staten.

Messis gloria halkade dessutom på sned häromdagen när tränaren och fotbollskommentatorn Hasse Backe i tv berättade om en påstådd händelse i Barcelona. Enligt Backe ska den dåvarande tränaren Pep Guardiola ha nekat Messi att dricka cola till lunchen några timmar före match. Då ska Messi ha gått i väg och hämtat läsken och öppnat burken precis framför ansiktet på Guardiola.

Mer läsning

Annons