Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer guld till Messi?

Annons

France Footballs gyllene boll som Europas främste spelare roffade han åt sig redan i förra veckan. Blir det en guldboll till, lagom till jul?

Chansen är stor att Lionel Messi även väljs till världens främste 2009 vid det Internationella fotbollsförbundets gala i Zürich 21 december.

Messi är en av fem spelare som Fifa nominerat. Argentinaren gör upp om guldbollen med bland annat två lagkamrater i Barcelona, spanjorerna Andrés Iniesta och Xavi.

Portugisen Cristiano Ronaldo och brasilianaren Kaká, båda från Real Madrid, är övriga två som får gå på galan och hoppas på pris.

På damsidan står kampen mellan Cristiane och Marta, Brasilien, Inka Grings och Birgit Prinz, Tyskland samt Kelly Smith, England.

Det är förbundskaptenerna och lagkaptenerna i Fifa medlemsländer som röstar fram vinnaren.

Fifa inför samtidigt två nya utmärkelser:

  • Proffsens elva. Årets elva främsta spelare röstas fram av över 50 000 professionella spelare världen över.
  • Årets vackraste mål, kallat Puskás-priset, går till den man eller kvinna som anses ha gjort det snyggaste målet 2009. Priset är uppkallat efter den ungerske anfallsstjärnan Ferenc Puskás.