Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadan störde Björna – som tog ny poäng till slut: "Hade byggt upp momentum"

Ett decimerat Björna plockade en ny poäng – den nionde i ordningen – när Kubikenborg besökte Norbergsvallen på lördagen. 2–2 (1–1) slutade en match som var händelserik på flera sätt.

Annons

Halvvägs in i andra halvlek, vid ställningen 2–2, hade Björna ordentligt tryck på gästande Kubikenborg och det hundratalet hemmasupportrar som satt på läktaren vädrade ett ledningsmål.

För att ytterligare växla upp tempot satte tränaren Björn Moström in kvicke Chan Baroline på högerkanten.

Tricket fungerade – i fyra minuter.

Sedan gick Baroline sönder i Kubens straffområde.

– Jag vet inte hur det är med honom, det måste vara en bristning eller någonting åt det hållet, säger Björn Moström om mittfältaren som blev liggande på planen i flera minuter innan han kunde ledas till omklädningsrummet.

Skadan gjorde inte bara att Björna tvingades till en oplanerad förändring – det tryck som laget hade byggt upp innan avbrottet försvann också.

– Det var några olyckliga minuter. Vi hade byggt upp ett momentum och hade bra press, och tanken var att Chan skulle komma runt på kanten med sin snabbhet. Nu blev det ett avbrott och efter det kom de tillbaka in i matchen lite, säger Moström.

Mikael Sellin höll sig framme några gånger mot Kubikenborg men hittade inte nätet. Nästa helg är han avstängd efter tre gula kort.

Resten av matchen blev en ganska jämn historia där inget av lagen hade den riktiga skärpan för att kunna åstadkomma ett avgörande mål.

SE OCKSÅ: Alllehanda.se sände mötet mellan Björna och Kubikenborg. Som inloggad premium-kund kan du se det i efterhand här.

Den riktiga skärpan i avsluten kom i två korta vågor i matchen:

Lennie Näsman satte 1–0 tidigt i första halvlek för Björna – kort därpå kvitterade Kubens Ville Bondén.

Haris Hadzic satte 2–1 till Kuben tidigt i andra halvlek – kort därpå kvitterade Emil Thors för Björna.

– Sett över hela matchen är 2–2 rättvist tycker jag, de har första och vi andra halvlek, säger Björn Moström.

Björna kom verkligen undan de första 45 minuterna med hjärtat i halsgropen. Gästerna från Sundsvall hade inte mindre än tre ramträffar utöver målet – bland annat träffade målskytten Bondén stolpen när han hade helt öppet mål.

Men, som sagt, efter halvtid såg det bättre ut och poängen behöver Björna inte be om ursäkt för.

Nio har det blivit hittills, en skörd som Björn Moström är relativt belåten med efter åtta matcher.

– Nio poäng är väl inte så mycket men med tanke på förutsättningarna är det riktigt bra gjort tycker jag. Vi har haft en djävulsk förkylningsepidemi, på ledande spelare, och det är klart att det påverkar, säger Moström, som av olika anledningar saknade åtta (!) spelare mot Kubikenborg.

Det ljusnar dock, bland annat är Martin Åberg (avstängd mot Kuben) tillbaka mot serieledande Östersund nästa helg och Håkan Holmgren, som skadade sig senast mot Sandvik, ser ut att kunna spela också.

På minussidan däremot: Mikael Sellin är avstängd nästa helg efter tre gula kort.

Matchfakta

Division 3 Mellersta Norrland

Björna–Kubikenborg 2–2 (1–1)

B: Lennie Näsman, Emil Thors. K: Ville Bondén, Haris Hadzic.

Domare: Håkan Modigh, Hammerdal.

Publik: 103.

Mer läsning

Annons