Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors upp på kvalplats efter komfortabel seger: "Väldigt sköna poäng"

Kramfors tog tre poäng mot Stöde och klev om Gottne upp på kvalplats. "Det var tre väldigt sköna poäng, riktigt skönt att få kliva om Gottne", säger Kramfors tränare Henrik Karlsson.

Annons

Den första halvleken var helt klart till Kramfors fördel där man hade en rad olika möjligheter att ta ledningen på, en av de vassaste var i den 25:e minuten när Hampus Callin testade ett tungt skott på mål men där Stödes målvakt Christoffer Göransson stod för en stark räddning.

Hemmalaget testade Göransson i Stödes mål nästan direkt igen när Petter Thelin kommit ur ett bra läge på högerkanten utan att lyckas näta.

Strax före halvtid hade Kramfors en boll inne efter en rörig situation framför målet, något som dock blev avvinkat för offside från linjedomaren.

– Vi skapar lägen i första halvlek men vi lyckas inte sätta dit dem, och vi känner att vi har kontroll på matchen men vi får ändå inte riktigt spelet att stämma, säger Kramfors tränare Henrik Karlsson.

Kramfors fick i början av den andra halvleken en straff efter att Petter Thelin blivit neddragen av Stödes Carl-Philip Göransson. Thelin tog själv hand om straffen och satte den säkert intill målvaktens högra stolpe. Göransson i målet gick åt rätt håll men lyckades inte få händerna på bollen

2-0 till Kramfors kom efter en hörna i en tilltrasslad situation framför målet där hemmalagets Nils Grahm lyckades få in bollen och fasställa slutresultatet i den 67:e minuten.

Kramfors ställs nu mot Ope på lördag, ett Ope som slåss för sin överlevnad i bottenskiktet.

– När vi mötte dem hemma var det en sådan match där vi känner att vi har kontroll till en början, men sedan kom de in i matchen. Det kommer bli tufft, det vet vi och det finns inga lätta matcher, säger Henrik Karlsson och avslutar:

– Vi har fått in ett riktigt bra "go" i laget, vi ser positivt på det här.

Mer läsning

Annons