Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Gottnes jättekross – 16-årige stortalangen hyllas: "Han liknar Oscar Lewicki"

/

Det blev aldrig någon spänning på Haraldängens blöta gräsmatta.
Gottne var flera nummer för stort när Ope kom på besök och vann till slut med 5-0.
– Vi gör det riktigt bra i dag, säger 16-årige stortalangen Isak Forsberg.

Annons

Båda lagen kom till lördagens match med flera spelartapp.

Bortalaget Ope reste till Gottne med inte mindre än sex spelare från den ordinarie startelvan på skade- och avstängningslistan.

Samtidigt saknade hemmalaget den viktiga brödraduon Alexander och Simon Gustafsson.

Men trots Gustafsson-brödernas frånvaro kunde Gottne pulverisera Ope.

– Vi gör det riktigt bra i dag. Stundtals faller vi tillbaka för mycket men vi gjorde en bra match. Vi gör några fina mål också, säger en nöjd Isak Forsberg som återigen fick starta på Gottnes centrala mittfält.

Gottnes stortalang, som även spelar för Moälvens pojklag, var en av matchens bästa spelare mot Ope. I vår livesändning hyllade experten Christer Nelin även Forsbergs fotbollskunnande och jämförde honom med Oscar Lewicki.

– De liknar varandra. Han har en fantastisk känsla för vad som ska hända på planen och löper väldigt rätt, berömde Nelin.

SE MER: Se jubelscenerna i omklädningsrummet efter Gottnes storseger över Ope

Men det var inte bara Forsberg som utmärkte sig. Målkungen Moses Duckrell rullade in öppningsmålet efter en fin framspelning av Emir Ragipovic. 2-0 kom i slutet av den första halvleken när Duckrell stod för en soloprestation som slutade med att Danny Harmon kunde stöta in bollen i öppet mål.

I den andra halvleken fortsatte Gottnes målkavalkad och när domaren Ulrik Ulanders slutsignal ekade över Haraldsängen stod det 5-0 på resultattavlan.

– Jag skulle gjort några fler i dag faktiskt, säger Moses Duckrell som visste precis vad han skulle göra när han kom fri med Joacim Bergström.

– Jag gav honom det onda ögat precis innan, säger han och skrattar. Jag kände mig avslappnad när jag kom fri och kunde lägga in den enkelt i det bortre hörnet. Det kändes bra att få trycka dit den.

Ope, som endast hade tre spelare på bänken, öppnade både den första och andra halvleken starkt men kunde inte matcha Gottne över 90 minuter.

Efter matchen var tränaren Rhonny Nilsson besviken – och samtidigt imponerad av Gottne.

– Det rinner iväg i andra, men de är ett bättre lag än oss. Det är bara att konstatera. Vi har inte spelarna i dag som kan ge dem ett motstånd. Jag hade en förhoppning att vi skulle vara med i matchen länge men tyvärr gör de sina mål på individuella misstag från vår sida.

Längre intervjuer med Moses Duckrell, Isak Forsberg och Danny Harmon kommer under söndagen och nästa vecka.

Mer läsning