Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellandagsstiltje på Wall Street

Stilla mellandagshandel med låga volymer präglade New Yorkbörserna på tisdagen och kurserna rörde sig måttligt.

Dow Jones industriindex var i stort sett oförändrat och stannade på 10 545,4. Nasdaqs kompositindex gick ned med 0,1 procent till 2 288,4.

De amerikanska hushållen ser positivt på ekonomin, enligt en rapport från Conference Board. Huvudindex för consumer confidence landade på 52,9 jämfört med reviderade 50,6 i november. Det var något bättre än väntat. Ekonomer hade i genomsnitt förväntat sig att indexet skulle stanna på 52,5.

Bostadspriserna i 20 storstadsområden i USA var oförändrade i oktober jämfört med september. Analytiker hade väntat att priserna skulle öka med 0,2 procent och stagnationen tog udden av den positiva hushållsrapporten.

Finansmarknaden hade en blek dag och flera av storbankerna backade. Citigroups aktie gick ned med 0,6 procent och Bank of America sjönk 1,1 procent.

Nokia ligger i tvist med Apple om en patentfråga och har lämnat in en stämningsansökan mot datorjätten. Apples aktie backade med 1,2 procent.