Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melander fortsätter att dominera

Annons

Stefan Melander slår alla möjliga rekord travåret 2012. Tillsammans med sambon Catarina Lundström har han kört in 30 miljoner kronor. På lördagen blev det två nya V75-segrar med Digital Ink och Timetosaygoodbye.

Vintern är inte Stefan Melanders bästa årstid precis. Då brukar han dra till gården i Lisiuex i Normandie, träna några hästar och slippa den värsta svenska kylan.

Nu fortsätter han att tävla hemma och flytet håller i sig.

Normalt brukar jag ha ställt in tävlandet i december för att träna hästarna inför nästa år. Men det var ju sju grader plus fram till i måndags och vi har kunnat köra på en månad längre. Samtidigt har vi många hästar som är i fin form så det blir nog att vi tävlar en på V75 under december också, säger Melander som såg tävlingarna hemma i Enköping.

Bergsåkers bana hade frusit på ordentligt och hästarna tvingades ha broddar i skorna för att få fäste. Inget som bekymrade Melanders hästar.

Det var nog mest reportrarna på tv som gjorde det. Vi var rätt säkra på att det skulle funka för de flesta av våra hästar.

Örjan Kihlström körde båda till seger och båda hästarna imponerade.

Med lite tur och skicklighet lyckades Kihlström ta sig ut från innerspår med Digital Ink. Treåringen fick överta ledningen på första långsidan och vann sedan lätt på fina 1.15.1.

En väldigt fin häst som vann lätt. Kan bli väldigt bra nästa år, sade Melander.

Timetosaygoodbye står på Catarina Lundströms träningslista och nioåringen är i sitt livs form. Kihlström var inte med i den värsta startrusningen men kom fram utvändigt om ledande I Won't Dance efter 450 meter.

Inne på upploppet gjorde Timetosaygoodbye skäl för sitt namn och stack ifrån till lätt seger.

Stefan Melander är nominerad till både Årets kusk och Årets tränare. Dessutom är Friction nominerad i kategorin Årets häst. Men hästgalan i Göteborg

den 11 januari är inte Melanders favoritplace.

Nej, då brukar jag vara i Frankrike. I januari tävlar världens bästa hästar på Vincennes och då vill man ju vara med där.

Lundström/Melander tränar 130 hästar men i veckan såldes topphästen Pitch Command till Finland.

Pitch Command blir kvar några veckor till, han kommer att starta i Gulddivisionen på Romme och sedan i V75-finalen på Solvalla. Visst är det tråkigt att sälja en sån bra häst men vi har alldeles för många och måste sälja fler nästa år. Men marknaden är svår, det finns inga köpare. Det ringde två spekulanter förra veckan, en som ville köra en vit häst och en som ville köpa ett kallblod.

Mer läsning

Annons