Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medvind för anrik musikkår

Örnsköldsviks Harmonikår blev Örnsköldsviks Blåsarsymfoniker som blev Örnsköldsviks Musikkår, och där är vi sedan några år. Det handlar om en av stadens äldre och mest namnkunniga musikantiska trotjänare i orkestersammanhang som fyllde 80 jämnt förra året.

Rollen som hemvärnsmusikkår har man släppt på senare år, och nu jobbas det frenetiskt på att hitta både ledare och fler aktiva musiker som kan ta musikkåren ut på nya musikaliska seglatser med full kontroll och rak kurs in i framtiden.


- Vi har glädjande nog fått lite tillskott i manskapet under senaste året, men det finns plats för fler och sedan har vi som sagt behov av en fast dirigent och ledare som kan jobba med kontinuiteten och utvecklandet av kåren. Tage Hellman som är en av våra egna sedan många år sköter repetitionerna så länge, säger musikkårens ordförande Åke Collin.


I lördags var det dags att spela upp för Musikkåren i samband med en trivsam lunchkonsert i Arkenbiblioteket, och denna gång med Peter Preston som gästande dirigent. Repertoaren visade på bredd och mångfald, och vid sidan av taktfasta marscher fick lördagsflanerande publik höra både filmmusik, välkända titlar från musikalvärlden, Evert Taube, Mats Paulsson med flera.GREGER JACOBSSON