Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medlarmöten radas upp i vårdstrejken

Parterna i den infekterade vårdkonflikten tillbringade större delen av tisdagseftermiddagen med medlare. Något medlarbud är ännu inte i sikte. Men nya möten kunde i alla fall bokas.

Mötena ägde rum på Sveriges kommuner och landstings (SKL) kontor på Hornsgatan i centrala Stockholm, där även hundratals demonstranter vid 17-tiden drog förbi med banderoller och slagord som -Lön och kompetens stämmer inte överens-.

Om ingen uppgörelse har nåtts till den 16 maj riskerar strejken att utvidgas enligt det tredje strejkvarslet från Vårdförbundet.

Det gäller dock inte de arbetsgivare som på grund av trubbel med postgången inte fick de formella varslen i tid, förklarar Vårdförbundets chefsförhandlare Margareta Öhberg.

Alla kommuner och alla landsting som berörs av varslet har även har fått det via e-post.

- Men för säkerhets skull har vi också skickat det i original per brev. För att vara säkra på att inte få en diskussion om att vi har varslat med för kort varseltid väljer vi att flytta fram varslet, säger Öhberg.

Medlarna, som lagt munkavle på parterna vad gäller innehållet i tisdagens möten, har kallat Vårdförbundet till en ny träff på onsdagsförmiddagen. Och efter lunch är det tänkt att samtalen med SKL ska fortsätta.JOAKIM GOKSÖR