Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlare utsedda i NHL-konflikten

Annons

NHL-konflikten har pågått i 2,5 månader. Nu är både hockeyligaägarna och spelarna överens om att medlare behövs för att ro ett nytt NHL-kontrakt i hamn. I morgon ska de utsedda medlarna Scot Beckenbaugh och John Sweeney träffa NHL och spelarfacket NHLPA.

"Vi ser fram emot medlarnas inblandning när vi fortsätter att arbeta för att nå en skälig överenskommelse för både spelarna och ägarna", säger NHLPA:s vd Don Fehr i ett meddelande.

Konflikten handlar om hur intäkterna på motsvarande 218 miljarder kronor ska fördelas. Ishockeyspelarna har varit uttagna i lockout sedan den 16 september.

Svenska NHL-spelare, som valt att stanna kvar i Nordamerika i väntan på en lösning i konflikten, är positiva till att medlare tillsatts.

Det kan aldrig vara negativt. Jag tycker det vore fantastiskt om medlarna kan få saker och ting att hända, säger Vancouver Canucks lagkapten Henrik Sedin till expressen.se.

New Jersey-målvakten Johan Hedberg är också nöjd med att ligan och spelarna får medlarhjälp:

Om parterna inte pratar samma språk, så kanske medlarna kan hjälpa dem att göra det, menar Hedberg.

I Detroit väntar backen Niklas Kronwall på en försenad seriepremiär.

Jag tycker att det är bra att man prövar alla vägar som finns för att hitta en lösning. Sedan om det leder någon vart återstår att se. Kan inte bli sämre i alla fall, känns det som.

Mer läsning

Annons