Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljklart i EM - OS-biljetten nära

Annons

En storseger över Finland med 9-1 gör att EM-medaljen redan är klar.

Därmed kan förmodligen Niklas Edins curlinglandslag ställa in sig på en biljett till OS i Vancover.

Men SOK:s sportchef Glenn Östh vill inte ge några utfästelser ännu.

Det vi har sagt är att vi vill avvakta EM-veckan först, säger Östh till TT.

Men allt talar för att det unga svenska laget får åka till Kanada. Sverige har en OS-plats på herrsidan, men Sveriges olympiska kommitté (SOK) vill avvakta EM innan man ger grönt ljus.

Efter en storseger över Finland på onsdagen är det redan klart att det blir brons som sämst för lag Edin. Dessutom får laget två chanser att nå finalen. Den sista grundseriematchen mot Norge är betydelselös.

På damsidan har rutinerade lag Anette Norberg, som tog OS-guld i Turin, redan biljetterna till Vancouver utskrivna. EM-insatsen har dock varit svajig med tre förluster på åtta matcher hittills. På onsdagen kom en knapp men nödvändig seger över Ryssland med 5-4. Det innebär att svenskorna inför den sista omgången ligger delad tvåa tillsammans med fem andra nationer. Den jämna tabellen innebär att det krävs seger i den sista grundseriematchen mot Norge på torsdagsmorgonen för att det ska bli slutspel eller en särspelsmatch. Bara ledande Schweiz är klart för medaljspelet inför sista omgången.