Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med närproducerat i centrum

Hjortkött och lamm från Resele, lax från Sollefteå, getost från Ramsele och marmelad från Junsele.
När Sara-Britta Edlund snart öppnar butik på gågatan i Sollefteå är det närproducerat som gäller.

Sedan ett par år bedriver Sara-Britta Edlund hjortuppfödning inom ramen för det egna företaget "Resele jakt och hjort". Förutom att hon säljer köttet finns också tillfälle att under hösten jaga hjort på plats i de stora hägnen; flocken strövar över närmare 50 hektar brant, kuperad nipterräng och det är inte alls lika lätt som det låter att få korn på de försiktiga djuren.

Idén att starta en butik i centrala Sollefteå har vuxit fram gradvis.

– Jag blev tillfrågad om att ta över butiken på Strömsborg. Nu blev det inte så, men ju mer jag funderade på en butik desto mer sugen blev jag, säger Sara-Britta Edlund.

Kontakt med människor är a och o. Och att öppna butik där människor samlas blev en logisk lösning.

– När jag är ute och träffar folk, och får kontakt med kunder, så märker jag att jag får sälja. Den personliga kontakten är så viktig. Därför tror jag väldigt mycket på den här idén, säger hon.

Läs också: Nu har hjortkalvarna kommit

Butiken, med samma namn som företaget, kommer att öppna den 15 juni på gågatan i centrala Sollefteå.

– Det är Sagabiografens gamla ingång, mittemot Primo Donna. Den är ungefär 20 kvadratmeter, ganska lagom i det här skedet.

Förutom Sara-Britta själv kommer ytterligare en anställd att finnas i butiken. Nischen är lokalproducerad mat – och på hyllorna kommer det att stå varor från hela Sollefteå kommun samt närområdet. Sara-Britta Edlund räknar på fingrarna:

– Lammkött från Sortegården, glass från Myckelgensjö, getost och mese från Meåfors, marmelader och blåbärsvinäger från Kvarnå trädgård, lax från Gradins rökeri, lokalt hantverk, fårskinn, nötkött från Västernorrlandsgården... Det ska bli jättekul. Det är klart vi ska äta vår egen mat!

För mer nyheter om Sollefteå, klicka här – och följ Allehanda.se Sollefteå på Facebook.