Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med lov om en god jul

Julkonserten "I Juletid" besökte under måndagskvällen Själevads kyrka. Sångerskan Elisa Lindström bjöd på stämningsfull julmusik tillsammans med musikerna Marcos Ubeda och Magnus Johansson.

Annons

Det är tolfte året i rad som Johansson och Ubeda åker på julkonsertsturné tillsammans. Varje år bjuder de in en gästartist och i år föll lotten på Elisa Lindström.

– Det är viktigt att vi tar med någon som vi fungera med. Vi ska ju ändå spela ihop under 54 konserter, säger Magnus Johansson.

Vi varje spelning samarbetar de med lokala körer och i Örnsköldsvik föll det sig naturligt på kören Bellamix med Roland Wollbrin i spetsen.

– Vi hoppas på en härlig kväll där vi har roligt ihop, säger körledaren.

I Juletid bjöd på klassiska julsånger – arrangerade av Ubeda vilket gav dem en lite annorlunda touch.

– Min favoritsång är O helga natt. Men den version av Bereden väg för herran som jag gör är favoriten i repertoaren, säger Elisa Lindström.

Det märks att Johansson och Ubeda har spelat ihop länge. Musiken varvas med personliga anekdoter och tonen är naturlig och kamratlig.

– Vi vill få publiken att känna känslor under konserten, säger Marcos Ubeda.

Och känslor blev det. När Elisa Lindström avslutar kvällen med "O helga natt" ackompanjerad av Johanssons trumpet känns det som början på en god jul.