Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med HjärtLung till Iggesunds julshow

Örnsköldsvik

Den 25 november gick årets sista resa till Iggesund och julshowen, ”Vi julklappar ihop”. På resan ner fylldes bussen på med flera förväntansfulla aktiva seniorer. I Gnarp blev vi bjudna på kaffe, muffins och mazarinkaka. Där var det glashalt och det var tur att ingen råkade ut för någon olycka. Däremot var det ordentligt sandat när vi kom fram till Folkets Hus i Iggesund.

Innan vi fick gå in och sätta oss i den julpyntade salen fick vi köpa biljett till önskad dryck. När alla hade kommit och alla hade fått sin beställning serverades förrätten, som bestod av smakfull gubbröra på kavring. Därefter körde akt 1 i gång och skrattmusklerna blev genast aktiverade när en film visades på scenens vägg, där showens huvudfigurer, Östen Eriksson och Jens Kristensson, kom springande genom Iggesund.

Musiken var medryckande ”gladrock” och en rapp och humoristisk dialog mellan Östen och Jens höll ångan uppe. Temat i showen var att dessa herrar hade lovat att ordna allt julstök sedan de skickat iväg sina fruar till Rhodos. Östen tyckte dock att det hade räckt att skicka dem till Horga, utanför Hudiksvall. Där kunde de få lugn och ro, menade han.

Därefter fick vi njuta av den goda varmrätten, helstekt fläskfilé och potatiskaka innan akt 2 körde igång. Då hade herrarna börjat tveka lite inför allt de skulle göra, så de beslöt att Jens skulle ringa sin fru och be att hon skulle komma hem innan jul. Nåja, showen fortsatte med härlig musik och en medley, som inte var av denna världen, några versrader från minst 50 låtar hann de med under publikens förtjusning.

Sedan serverades kaffe och kaka innan sista akten avslutades med kända låtar såsom: ”Pessimistkonsulten”, ”Hon kommer med solsken” och ”Maria”. Man hade en varm och glad känsla i kroppen när det var dags att gå till bussen och bli transporterad hem av Arne Lundgren, en trygg Byberg & Nordin-chaufför, som hade tagit hand om oss på bästa sätt denna trevliga dag.

Britt Falk

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel