Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med fokus på kvinnlig bluesmusik

De är musikkollektivet som lyfter fram kvinnliga bluesmusiker genom tiderna.
I dagarna kommer Ladies Got The Blues till Ångermanland för totalt tre konserter.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Att bluesen är en mansdominerad genre är inte direkt någon hemlighet. I hopp om att jämna ut det patriarkiska förhållandet jobbar det hyllade musikkollektivet Ladies Got The Blues, som i helgen gör tre spelningar i Ångermanland.

Ladies Got The Blues är ett åtta kvinnor starkt kollektiv bestående av Sveriges samlade unga blueselit, som har som syfte att lyfta fram kvinnliga bluesmusiker genom tiderna. Istället för att träffa manliga bluesgiganter som Elmore James, Robert Johnson och Eric Clapton, får Ladies Got The Blues-publiken stifta bekantskap med starka blueskvinnor som Sister Rosetta Tharpe, Bonnie Raitt och Big Mama Thornton.

LÄS ÄVEN: Personlig och nära Frida Selander

Kollektivets bandsättning varierar, men på helgens spelningar i Ångermanland uppträder Elin Öberg på munspel, Amanda Savbrandt på trummor, Tove Brandt på bas, Malin Ahlberg på keyboard, gitarristerna Moa Brandt och Lovisa Sjöberg Nordahl, samt sångerskorna Eva-Marie Ringqvist och Lovisa Birgersson.

Ladies Got The Blues uppträder på Metropol i Härnösand på fredag, på Brux i Örnsköldsvik på lördag och på Babelsberg i Kramfors på söndag. På måndag gästar de även E-Street i Sundsvall.

Medarrangörer är Musik Västernorrland.

LÄS ÄVEN: Frank Ådahl i spetsen för Sting-hyllning i Örnsköldsvik