Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mc-kunskaper avrostades

I dag tog flera hundra motorcyklister chansen att fräscha upp sina kunskaper på Mittsverigebanan utanför Härnösand.

- Alla som kör och åker mc borde gå åtminstone en instruktörsledd SMC-kurs varje år. Målet med kurserna är bland annat.att deltagarna ska bli bättre och säkrare mc-trafikanter, säger Tomas Nilsson, SMC-distriktets utbildningsansvarige.

Det är viktigt att motorcyklisterna fräschar upp sina kunskaper varje år. Det hävdar Leif Hemmingsson, distriktsordförande för Sveriges motorcyklister, SMC Västernorrland. Nu tar man initiativ till fler avrostningskurser, varav en hålls på Mittsverigebanan i dag.

- Mittsverigebanan är hyrd och dryga trettiotalet SMC-instruktörer leder ett flertal övningar med alla deltagare, till exempel inbromsning på asfalt och grus, säger Leif Hemmingsson.

Avrostning/grundkurs på Mittsverigebanan 10 maj är årets första aktivitet. Sedan kommer bland annat broms- och kurvkurs på gokartbanan i Örnsköldsvik den 25 maj, Hjärna På Hoj i Sollefteå den 1 juni och i Sundsvall den 8 juni,


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60