Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mav går solo utan Rednex

/
  • Förre Rednex-medlemmen Anders

När han inte producerar artister som Thomas DiLeva eller Cue satsar den utflyttade Stödebon Anders Lundström på sin solokarriär.
Som Mav ställer han sig på scen på hemmaplan tillsammans med Uno Svenningsson under lördagskvällen. Skivan "Stay True" fick förra veckan fin kritik av Allehanda Nöjes recensent.

Annons

Anders karriär började redan i Sundsvall där han jobbade tillsammans med Patrik Frisk i Sidelake-studion och producerade artister som Carola och just Uno Svenningsson. Karriären fortsatte via Rednex där han fick möjlighet att delta i Melodifestivalen. sedan har han börjat jobba mer som producent och spelade in Thomas DiLevas senaste skiva och var åter med i Melodifestivalen.

I höst har det varit fullt med producentjobb samtidigt som han färdigställde sin egen soloplatta "Stay true". När undertecknad reporter träffar honom på onsdagseftermiddagen har han precis kommit upp till Sundsvall från Bålsta, utanför Stockholm, där han nu bor. Han hade jobbat nästan fram till avfärd.

– Jag gjorde klart sista låten i går, på Cues nya album. Det är jag och Peter Kvint som producerat och vi spelade in i Kvints studio. Jag lånade DiLevas studio för att lägga sång, säger Anders Lundström.

Tidigare i januari gjorde Anders livedebut med sitt eget material med Sundsvallsbandet Convoy i tre kvällar på krogen Engelen i Stockholm. Det var en del i Country fights cancer.

– Vi hade inte repat innan men det gick överraskande bra. Det var skitkul.

Under lördagskvällen uppträder han tillsammans med Uno Svenningsson på Stödehuset. Arrangemanget står Anders för själv.

– Vi spelade i Turkiet 2009 och jag har alltid gillat honom. Jag kör själv först och sedan spelar jag med honom. Går det här bra kanske det kan bli en årlig grej där jag tar med artister hit.

Att han spelar country känns naturligt för Anders även om det inte var där han började.

– Jag har jobbat med så mycket olika produktioner. Här har jag hittat mitt uttryck och språk när jag skriver text. Jag är från Stöde också, det behöver inte vara så märkvärdigt.

Anders har släppt sin musik på ett mindre bolag men när ändå en stor dröm som också är hans mål.

– Jag ska bli den förste europén som vinner ett pris på Country music awards, säger han.

Annons