Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matstafetten - världens bästa förfest?

För tredje året i rad anordnas den så kallade Matstafetten i Ångermanland. Kramfors, Härnösand och Sollefteå kör stafetten samma dag. Det är ett utmärkt tillfälle att träffa nya och gamla bekanta och smaka nya maträtter.

- Det var någon som sa till mig häromdagen att Matstafetten är världens bästa förfest, säger Peter Näslund, en av arrangörerna i Matstafetten.

Matstafetten går ut på att man anmäler sig i ett par, antingen två kompisar eller fru och man. Tio dagar innan själva stafetten får man reda på om man skall bjuda på en förrätt, varmrätt eller efterätt. Därefter får man en adress dit man ska först. På respektive ställe finns ett nytt kuvert med en bestämd tid när detta skall läsas. Där står vilket par och vilken adress man skall till näst. Tre par på varje rätt eller hushåll blir det. Vilket resulterar i att man får lära känna två nya par per omgång.

- I Härnösand har de en fantastisk tradition att cykla mellan alla stopp, berättar Peter.

I år hade ungefär 250 deltagare anmält sig till stafetten i Sollefteå.

- Det är nästan dubbelt så många som i fjol, vilket är jätteroligt, säger Peter.


JOHANNA DAHLIN
0620 -257 93