Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matig musikhöst med Avicii och Gaga

Annons

Housestjärnan Avicii albumdebuterar, Lady Gaga ska befästa sin position som popdrottning och indiefavoriterna Arcade Fire släpper nytt. Samtidigt får Sverige besök av storheter som Bob Dylan, Jay Z och Fleetwood Mac.

Musikhösten blir minst sagt fullmatad.

Den svenska världs-dj:n Avicii har hörts överallt i sommar - hans enorma housecountry-hit "Wake me up" har toppat listorna i 22 länder.

Avicii följer upp succén i mitten med september med debutalbumet "True". Den unge svensken, som egentligen heter Tim Bergling, ska då visa vad han går för på ett fullängdsalbum och intresset är förstås stort.

I september kommer också Lars Winnerbäcks efterlängtade nya skiva "Hosianna" och den omhuldade rockpoeten ger sig senare i höst också ut på en stor turné. Hans gamla publikuppvärmare Melissa Horn är också aktuell med skiva och turné i höst - i oktober släpper hon albumet "Om du vill vara med mig" för att sedan åka ut i landet och spela.

Superstjärnor

I slutet av oktober väntas också det hyllade nordamerikanska bandet Arcade Fire släppa sitt fjärde album. Deras förra skiva, "The suburbs", vann 2011 priset för bästa album på den amerikanska Grammygalan - en sensation då Arcade Fire är ett, i sammanhanget, smalt band som ges ut av ett indiebolag. Förväntningarna på nya skivan är således höga.

Två av världens just nu största artister kommer också med nya skivor i höst - Katy Perry, vars senaste album "Teenage dream" genererade fem singelettor i USA, släpper plattan "Prism" den 22 oktober och den 11 november ska sedan Lady Gaga försöka befästa sin position som världens popdrottning med nya skivan "Artpop".

Stora konserter

Sommaren är ju traditionellt de stora arenakonserternas tid. Men även i höst får Sverige besök av en hel del stjärnor. Bland annat gör den stekheta duon Macklemore & Ryan Lewis en konsert i Stockholm den 4 oktober och bara några dagar senare kommer Bob Dylan till huvudstaden för två konserter.

Under oktober kommer också såväl Jay Z och Lil Wayne som Fleetwood Mac till Stockholm för att ge konserter i Globen och i december uppträder Elton John i Friends Arena.

Mer läsning

Annons