Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matförgiftningsbakterie hos vildsvin

Annons

Svenska vildsvin bär ofta på matförgiftningsbakterier. Studier vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) visar att cirka 40 procent av 88 undersökta vildsvin bär på bakterier som kan orsaka sjukdom hos människor. Salmonella har hittats hos nästan tio procent av vildsvinen, rapporterar SVT Östnytt.

Jag är inte så jätteförvånad, på tamgrisar finns yersinia och det hanteras ju på slakterierna. Men vi är lite förvånade att vi hittade så här mycket salmonella på vildsvinen, säger Axel Sannö, ansvarig för projektet till SVT.

Grisarna som undersökts kommer från Vimmerby, Örebro och Stockholm, norr om Mälaren, och fler grisar kommer att undersökas framöver för att se hur utbrett problemet är.

Mer läsning

Annons