Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchvinnaren: "Tabellen ljuger inte"

Modo ligger efter Luleåsegern på andra plats i tabellen.

– Den brukar inte ljuga, säger matchvinnaren Peter Öberg

Annons

I Modos senaste matcher har mycket handlat om lockoutspelaren Alexander Steen, och han var på intet sätt osynlig mot Luleå – inte minst gjorde han vackert 2–1 i den andra perioden när han fri med Johan Gustafsson satte pucken i nättaket.
Men det var ändå lite av doldisarnas afton inför 5707 åskådare i Fjällräven Center. Inte för att 1–0-skytten Mattias Ritola – som var bäst på planen och ledde Modos överlag piggaste formation – på något sätt är en doldis, utan mer för att det var fjärdeformationen som gick i bräschen i tredje perioden.
– Ja, kanske gjorde vi det, säger Peter Öberg. Det är nog lättare för er att se där uppe på läktaren. Men vi skapade en del och hade bud på fler chanser. Det kändes bra.
Öberg, Kristian Forsberg och Morten Madsen hade alla del i det mål som kom att bli matchavgörande. Efter en snabb omställning var Öberg sist på pucken och hittade en lucka bakom Gustafsson. 3–2.
– Det var en bra vändning där alla tre var inblandade. Vi vet att Luleå sätter press så vi hade två, tre snabba pass. Det var ett fint hockeymål, säger Öberg.
Fyra raka segrar nu, är ni så här bra?
– Tabellen brukar inte ljuga. Vi har fått lite snurr på sakerna, det börjar helt enkelt sätta sig. Det är ju en del nya killar i laget och vi börjar hitta våra platser.
Din plats är väl inte direkt den som målskytt?
– Kanske inte (skratt). Men det är klart man vill bidra med lite allt möjligt, och det är kul att göra mål. Ibland gör man ett mål, ibland täcker man ett skott... Men i slutänden handlar det om att vinna; det är huvudsaken.