Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massivt party när Swedish House Mafia tog farväl

Annons

Drygt 35 000 personer kom till Friends Arena för att se Swedish House Mafia ta farväl. Under helgen ser ytterligare 70 000 gruppens monumentala show. Dj-trion från Stockholm är världens just nu största svenska artister.

Vad som händer när man trycker in 35 000 festsvultna vintersvenskar i en fotbollsarena tillsammans med landets i särklass största dj:s? Tänk dig en studentfest upphöjt till ett tusen.

Ingen stod still när trion i Swedish House Mafia på torsdagskvällen sparkade igång den första av sina tre konserter på Friends Arena i Solna, norr om Stockholm.

Ett stort vitt draperi var hängt för scenen, men exakt klockan 21.03 föll tyget och gruppen startade en flera minuter lång stegring för att sedan vräka igång festen med hitlåten "Greyhound".

Den två timmar långa konserten innehöll gruppens största låtar som "Miami 2 Ibiza" och "Antidote".

När "Don't you worry child" gick på ställde sig publiken på stolarna och stämde upp i allsång.

"Vi älskar er, tack"

Mitt i låten bröt gruppen och bad sina fans att sätta sig på golvet för att sedan studsa upp när beatet åter kickade in.

Jag hoppas ni förstår hur speciellt det här är för oss. Vi har varit över allt och spelat men aldrig här tillsammans. Vi älskar er, tack så mycket, sade Axel "Axwell" Hedfors från scenen.

Som final spelade Swedish House Mafia "Save the world" och och bröt house-koden genom att ta upp svenske sångaren John Martin på scenen.

Redan innan konserten kom igång fick två personer lyftas ut ur publikhavet och bäras bort sedan de svimmat.

"Låt oss tillsammans visa att dansmusik handlar om kärlek, inte droger eller våld!", skrev bandet på sin Twitter timmarna innan konserten.

Och kärlek fick de. Den som tror att en housekonsert handlar om att titta på en dj som byter låtar får ursäkta. Få rockband är lika samspelta med sin publik som den här gruppen. Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso jobbar visserligen med att trycka på knappar, men de vet exakt vilka knappar de ska trycka på för att få ett dansgolv att helt tappa kontrollen.

"Vi är hemma nu"

Strax efter halv tio riktades ljuset mot publiken och Axwell tog mikrofonen.

Vi är hemma nu, tack för att vi fick komma hem till er. Det är faktiskt en speciell dag i dag, inte bara för att ni är här utan för att Steve Angello fyller 30 år, sade han och fick de 35 000 på Friends Arena att riva av ett rungande "grattis".

Innan torsdagens konsert var trion på SVT för att medverka i inspelningen av säsongens sista avsnitt av "Skavlan", som sänds på fredagen. I intervjun förklarade de hur mycket publiken betyder för dem.

När det är 40 000 personer som går igång på en låt som man just har gjort, det går rakt in i magen, det bara smäller till, man kan typ nästan börja gråta, sade Axel "Axwell" Hedfors till Fredrik Skavlan.

Mer läsning

Annons