Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massiv spaning efter Hjällbomördare

Ännu är ingen gripen för det brutala mordet på en 18-årig kvinna i stadsdelen Hjällbo i Göteborg.

En stor polisstyrka fortsatte på nyårsaftonen att söka efter mördaren.

Jakten på den som mördat den 18-åriga kvinnan gick på nyårsaftonen in på sitt andra dygn. Det handlar om ett brutalt mord. Vid klockan 01.30 på natten till onsdagen hittades kvinnan av vänner, nära en gångbana i Bergsgårdsgärdet i Hjällbo.

Hon fördes kraftigt blödande och okontaktbar till Sahlgrenska sjukhuset, men var så svårt skadad att hennes liv inte gick att rädda. På mordplatsen fanns mycket blod. En krossad flaska hittades av polisen på platsen.

På väg från fest

Vi vill i nuläget av utredningstekniska skäl inte gå in på hur hon bragts om livet, eller vad den tekniska undersökningen av brottsplatsen gett för upplysningar, säger polisens presstalesman Frans Dahlén till TT.

Hittills har ett tiotal tips kommit in till polisen. De uppgifter som kommit fram visar att 18-åringen var på väg hem från en fest. Hemmet ligger bara ett hundratal meter från platsen där hon hittades.

Ringde en vän

Ett mobiltelefonsamtal är ett viktigt spår för polisen. 18-åringen hade ringt upp en god vän när hon var på väg hem. Enligt medieuppgifter ska det sista väninnan hörde från 18-åringen ha varit: "vem är du, vad vill du", därefter bröts samtalet. Väninnan ska ha rusat ut med en anhörig och hittat sin kamrat livlös.

Men vi behöver fler tips, vi vädjar till allmänheten och boende i Hjällbo att vända sig till oss bara de misstänker att de kan ha uppgifter som kan sättas i samband med mordet, säger Frans Dahlén.

Bara på nyårsaftonen arbetade ett 30-tal poliser med utredningen. Vänner har också skapat en minnesplats vid gångbanan där kvinnan hittades. Många besökte platsen på nyårsaftonen. Även polisen var där och bevakade.

Vi följer gängse rutiner vid den här typen av brott, säger Frans Dahlén.