Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massiv kritik mot regeringen i Sollefteå

Det är 872 dagar kvar tills socialdemokraterna får möjlighet att återskapa rättvisan i Sverige. Det betonade riksdagsledamoten Eva Sonidsson upprepade gånger när hon höll tal på första maj i Sollefteå, Näsåker och Junsele.

Frihet och rättvisa var temat på årets firande. I Sollefteå inledde SSU:arna Kim Lundin och Morgan Nordin och de sa med kraft nej till det fortsatta nedmonterandet av välfärdssamhället. Det gjorde också LO-fackens Lennart Önblad i en apell.

Huvudtalaren, Eva Sonidsson inledde med att säga att den borgerliga regeringen under 590 dagar med regeringsinnehav lyckats få 450 000 personer att lämna A-kassan.

- Samtidigt har tillväxten stannat och arbetslösheten ökar. Det innebär att väldigt många nu står utan trygghet. Vi socialdemokraterna vill förbättra a-kassan. Den som förlorar sitt jobb ska i lugn och ro kunna söka ett nytt, menar hon.

Sonidsson avfärdade den borgerliga regeringen politik på de flesta punkter.

- Den lägger mer stöd till städtjänster i storstäderna än en rotfyllning hos tandläkaren. Aldrig tidigare ha en regering på så kort tid gett så mycket till de som redan har från de som inget har.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68