Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massakerklan tros ha dödat 200 till

Annons

Minst 161 personer misstänks för direkt inblandning i massakern mot bland annat journalister i södra Filippinerna i november, uppgav landets högste polischef på onsdagen.

Bland den stora skaran misstänkta finns befäl inom såväl polis som militär.

Samtidigt framkommer uppgifter om fler offer för det brutala klanstyret i provinsen Maguindanao. Enligt Filippinernas officiella människorättskommission har minst 200 människor dödats. Liken tros ligga i massgravar på olika platser i provinsen.

Enligt kommissionens ordförande Leila de Lima vågar vittnen nu berätta om vad som hänt, eftersom många av Ampatuan-klanens ledare nu sitter bakom galler.

Andal Ampatuan den äldre, klanens patriark, har varit guvernör i Maguindanao och allierad med president Gloria Arroyos regeringskoalition. Hans son med samma namn, med titeln borgmästare, är huvudmisstänkt för massakern. Han har åtalats för mord i 25 fall.

Totalt dödades minst 57 människor i den uppmärksammade massakern, de flesta journalister och släktingar till en politiker som skulle registrera sin kandidatur i guvernörsvalet i Maguindanao nästa år.

I fredags utlyste president Arroyo undantagstillstånd i provinsen för att slå ner ett hotande uppror av klanen Ampatuan.