Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maskinringen satsar i Ångermanland

Entreprenadmarknaden är en snabbt ökande nisch bland länets glesbygdsföretagare. Sedan Maskinringen startade i Västernorrland 1998 har omsättningen ökat från 200 000 kronor till 20,5 miljoner kronor. Men det har inte gått lika bra i Ångermanland som i Medelpad.

Och det är något Lrf-anknutna Maskinringen vill råda bot på. Därför har man bland annat nu satsat på informationsmöten för att öka inresset. Det kan handla om många nya jobb.

- Vi tycker att det borde finnas en mycket stor potential för mer entreprenadverksamhet också i Ångermanland. Inte minst finns det många företag och en god företagsanda i Örnsköldsvik som skulle kunna dra nytta av våra tjänster, säger Peter de Beau.

Maskinringen bedriver en verksamhet som påminner om Farmartjänst. Medlemmarna är småföretagare som bjuder ut sina tjänster till andra företag. Det kan handla om allt från montagearbete och maskinuthyrning till enklare byggjobb och röjningsjobb.

Snöröjning och skötsel av grönytor är andra exempel på vad man jobbar med.Läs mer i fredagens TÅ och lördagens ÖA.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92