Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårts vill ha tuffare inställning

/

Han är bäst i SHL. Nu får Linus Ullmark tuffast möjligaste motstånd.

Annons

Ishockeylandslaget inleder Channel One Cup mot Ryssland i OS-staden Sotji på torsdagen.
En tuff uppgift mot en stjärnfylld hemmanation.
– Ryssland har ju flera av sina bästa i den egna ligan, så många av dem vi möter nu är säkert med i OS-laget. Och det är förstås prestige för dem att spela här i Sotji, så jag vet att det blir tufft. Det gäller för våra killar att ta utmaningen på rätt sätt, säger Mårts.

Den som kan få det svettigast när ryssarna drar upp tempot är målvakten Linus Ullmark, som lite överraskande får chansen. 20-åringen från Modo har bara stått två landskamper tidigare.
– Förbaskat kul. Jag hade hoppats få stå en match här i Sotji, men knappast mot ryssarna. Känner mig inte särskilt nervös, men hoppas att det kommer någon timme före match så jag blir rejält taggad, säger han.

Ryssland anförs av spelare som Ilja Kovaltjuk och Alexander Radulov, som båda hoppat av guldkantade kontrakt i NHL för att spela i den inhemska KHL-ligan. Den nybyggda OS-arenan tar 12 000 åskådare och blev snabbt utsåld, ett enormt publikstöd är därmed garanterat.

Den här veckan fokuserar förstås Pär Mårts på Channel One Cup, men med tanke på att OS-laget byggs helt kring spelare från NHL blir matchrapporterna därifrån också ett dagligt inslag.
– Visst behöver jag ha flera bollar i luften, men det hör till jobbet. Jag vet ungefär hur jag vill ha OS-laget och har minst tre kedjor klara i huvudet. Men jag vill suga på det så länge som möjligt och ha dagsaktuellt läge på skadade spelare innan jag bestämmer mig definitivt, säger Pär Mårts, irriterad över att truppen måste spikas redan den 7 januari.

Från NHL-fronten gläds Pär Mårts över att Jakob Silfverberg är tillbaka efter att ha missat 24 matcher. Han tvivlar inte på Henrik Lundqvist, även om säsongen inletts lite darrigt och tror att för tillfället skadade Detroitduon Johan Franzén och Henrik Zetterberg blir klara i tid.
– Mest orolig är jag för Loui Eriksson, säger Pär Mårts om Bostonforwarden som rehabiliterar sig från sin andra hjärnskakning på kort tid. (TT)

Mer läsning

Annons