Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mårts ny förbundskapten i Tre Kronor

Annons

Med bara drygt tre veckor kvar till OS kom beskedet:

Bengt-Åke Gustavsson får inte nytt kontrakt som förbundskapten för Tre Kronor efter den här säsongen. I stället tar juniorlandslagets Pär Mårts över från och med nästa säsong.

"Det är förstås både glädjande och hedrande att få jobba med ishockeyn på den högsta nivån som finns i landet. Det är en både fantastiskt spännande och ansvarsfylld uppgift att få verka för svensk ishockey", säger Pär Mårts i ett pressmeddelande.

Pär Mårts har lett juniorlandslaget till tre raka silver i junior-VM och har tidigare jobbat med Tre Kronor. Han tog OS-guld i Lillehammer 1994 som assisterande tränare till förbundskaptenen Curt Lundmark.

Bengt-Åke Gustavsson säger att hans beslut att kliva av Tre Kronor har vuxit fram.

Ja, det är väl båda sidorna på sätt och vis, jag har väl inte blivit tillsagd att de inte vill förlänga, om man säger så, men vi har tillsammans pratat om framtiden och jag har känt att jag vill gå vidare.

Att beslutet kommer bara drygt tre veckor före OS ser han inte som något problem.

Jag har två stora turneringar framför mig och det känns hur stort som helst. Jag ser verkligen fram emot dem och vill avsluta det här på bästa sätt. Det blir inte minsta problem, säger Gustavsson.

Bengt-Åke Gustafsson har varit förbundskapten sedan i februari 2005 och ledde Tre Kronor till en historisk gulddubbel säsongen efter då det blev OS-guld i Turin och VM-guld i Riga.

Förra säsongen stormade det kring honom när SVT-experten och förre Djurgårdstränaren Niklas Wikegård krävde hans avgång efter en längre tids dåliga resultat i Euro hockey tour-turneringarna. Kontringen blev seger i hemmaturneringen i Globen och VM-brons i Schweiz.

Pär Mårts börjar sin tjänst som Tre Kronors förbundskapten den 1 juni. Han har skrivit treårskontrakt som förbundskapten.