Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martha Ehlin lyssnarnas sommarvärd

Annons

Martha Ehlin från Göteborg är lyssnarnas sommarpratare i år. Hennes berättelse om när hon 2009 transplanterades med fem nya organ röstades fram av Sveriges Radios lyssnare.

När Martha Ehlin var 30 år drabbades hon av cancer i bukspottkörteln. Ett av behandlingsalternativen var att genomgå en femorganstransplantation och i sitt program kommer hon berätta om kampen för att överleva.

Martha Ehlin är 35 år och född och uppvuxen i Örnsköldsvik. I Göteborg arbetar hon som lärare i svenska och idrott. Hon är även en grundarna i föreningen Mod, Mer organdonation.

"Att få möjligheten att dela med mig av min historia är ett sätt för mig att ge tillbaka, ett sätt att säga tack till min donator och alla andra som har räddat mitt liv", säger hon i ett pressmeddelande från Sverige Radio.

Den 17 juli ska hennes sommarprogram sändas i radion. I år är det sjätte året i rad som lyssnarna får chansen att välja en egen sommarpratare.