Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martha Ehlin har gått bort

Lördagen den 19 mars avled Martha Ehlin, en av grundarna till Mer organdonation. Hon blev 38 år.

Annons

Martha Ehlin växte upp i Örnsköldsvik men flyttade till Göteborg 2003. För sju år sedan drabbades Martha Ehlin av cancer. Hon genomförde fem organtransplantationer och är känd för många som föreläsare och inspiratör.

2011 träffade hon Peter Carstedt under World Transplant Games. Tillsammans grundade de Mod, Mer organdonation. Hon arbetade heltid för organisationen och var stolt över att de tagit fram ett helt nytt sätt att ta ställning för organdonation – ett digitalt donationskort för smartphones.

2013 röstades Martha Ehlin fram som sommarpratare i P1. Hon medverkade även i SVT:s program "Sommarpratarna". Samma år utsågs hon till Svenska Hjältars kämpe för att hon "använder sitt liv till att kämpa för fler organdonatorer i Sverige".

Så här skriver Mod på sin hemsida: "Martha avled, lugnt och stilla, i kretsen av sina anhöriga lördagen den 19 mars. Martha transplanterades för 7 år sedan på grund av en tumörsjukdom. En sjukdom som nu kom tillbaka och krävde en ny operation. Operationen lyckades inte rädda hennes liv.

Våra tankar går först och främst till familjen samtidigt som vi försöker förstå det som är oförståeligt och acceptera det som är oacceptabelt.

Det är för oss ofattbart att Martha inte längre är med oss."