Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mårtensson till Dynamo Moskva

Tony Mårtensson väljer ishockeyspel i KHL i stället för NHL till nästa säsong. Linköpingsspelaren hyrs ut till Dynamo Moskva.

"Jättekul för Tony. För oss i LHC som givetvis helst hade sett honom spela här blir det ändå den näst bästa lösningen", säger klubbdirektören i Linköping, Mike Helber.

LHC är mycket nöjd med beslutet eftersom man nu får betalt för Mårtensson, som har kontrakt med elitserieklubben till 2012. Hade han valt NHL hade klubben blivit utan ersättning, eftersom Mårtensson redan spelat i NHL.

"Jag har fått möjlighet att välja mellan KHL och NHL utöver mitt kontrakt med LHC och har beslutat mig för KHL. Vi har kommit fram att jag, efter en sväng till i KHL, återkommer till LHC trots att NHL-avtalet finns. Det är skönt att det är klart och nu vill jag koncentrera mig på LHC för resten av den här säsongen", säger Tony Mårtensson.

I avtalet finns också en option om ytterligare ett år i den ryska ligan.