Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mårten Andersson tar hybrisen till Ö-vik "Känns som jag konstant är med i SVT debatt"

I fjol var Mårten Andersson i Örnsköldsvik med enmansföreställningen "Under ytan". Komikern fick tydligen mersmak av Nolaskogs, för under lördagskvällen kommer han tillbaka till Örnsköldsvik med nya showen "Hybris".
– Föreställningen handlar om vår självupptagenhet, säger han.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Lördagens besök på Folkan i Örnsköldsvik är en de av en norrlandsturné, som bland annat även gästar Gävle och Östersund. Så sent som i höstas var Mårten Andersson på turné med showen "Under ytan", som bland annat även var på besök i Ö-vik.

Just hemkommen från en semester i Serbien berättar Mårten Andersson om nya showen "Hybris" över telefonen.

– De som såg den förra showen kommer nog känna igen sig i mina tankar en del – det blir en massa imitationer till exempel. Hela utgångspunkten är dock att vi lever i en tid där "jag" har blivit viktigare än "vi", säger Andersson.

LÄS ÄVEN: "Ska bli skoj att komma upp igen" – det legendariska punkbandet om spelningen i Ö-vik

41-årige Mårten Andersson fortsätter utveckla sitt resonemang.

– Ibland känns det som att jag konstant är med i SVT Debatt. Alla väntar på sin tur att säga sin åsikt eller berätta om sig själv – men ingen lyssnar.

Mårten berättar om en undersökning Microsoft gjort som han såg nyligen. Människans uppmärksamhetsspann har sjunkit från tolv till åtta sekunder. En guldfisk stoltserar med nio sekunders förmåga att fokusera tanken på en sak, enligt samma undersökning. En snabb googling visar att det är en story som gjorde en vända i medier under våren 2015.

Idén till föreställningen föddes under ett samtal med en nära vän då Mårten Andersson kom på sig själv med att ha pratat i tio minuter konstant om sig själv.

– Då sa min vän att människan faktiskt har två öron och bara en mun av en anledning. Någonstans där föddes "Hybris", berättar han.

LÄS ÄVEN: Talangfullt Ö-viksband släpper efterlängtad debutskiva – "80-talsrock möter nu-metal"