Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mario snuvad på hjälterollen

Modos Mario Kempe fördubblade årets målskörd på en och samma kväll. De två straffmålen följdes upp av två spelmål mot Frölunda.

- Men jag hade gärna bytt bort bägge målen mot tre poäng i kväll, suckar Kempe efter lördagsfighten som Frölunda vände och vann, 3-4.

Annons

Modo Hockey kom till spel med elva raka matcher med poäng efter den blytunga premiärmatchen mot Skellefteå (1-5). Med åtta minuter kvar att spela såg det ut att bli en tolfte...
- Det kändes i alla fall bra. Vi hade äntligen fått lite utdelning i vår kedja och vi hade bättre fart än Frölunda. Det känns väldigt onödigt att släppa in Frölunda på det där viset, suckar Mario Kempe som verkade ha matchhjälterollen klar efter både 2-2 och 3-2-målet.
Kempe fick medhåll av coachen Ulf Samuelsson.
- De där två snabba Frölunda-målen i sista kom som en chock. Vi började inte bra, första hemmamatchen efter en roadtrip är inte helt lätt att spela, men vi blev bättre och bättre. Vi fick nödvändig energi av tredje- och fjärdekedjan kom in och gjorde lite mål för oss, men tyvärr blev killarna utan poäng ikväll. Jag tycker vi var värda minst "overtime".
Samuelsson fick även frågan om målvaktsvalet.
Oscar Alsenfeldt fick 7416 par ögon på sig i sin fjärde match från start.
- Vi resonerade fram och tillbaka innan vi tog fasta på att Starkbaum stått åtta av nio matcher de senaste 20 dagarna.
- Men nu så här efteråt undrar jag om vi verkligen tog rätt beslut...
Från pressläktaren var det dock svårt att se hur Alsenfeldt skulle kunna lastas för något av baklängesmålen.
Det första är en kanon rakt framifrån i boxplay, det andra en klockren styrning, det tredje en ny backkanon i krysset med skymning framför och slutligen 3-4 där NHL-stjärnan Matt Duchene lurade varenda kotte i Fjällräven Center utom kedjekompisen Fabian Brunnström med sin snurrfintspassning.
Bäst i Modo var duon Mattias Ritola och Mario Kempe samt backparet Nichlas Torp och unge Ludwig Byström. Matchvinnarkedjan från senast Nagy-Steen-Müller spelade däremot minus 2.


PERIOD FÖR PERIOD:
Tredje perioden: Modo får chansen att ta ledningen i matchen genom ett "billigt" powerplay men i kväll går hemmalaget bom i den spelform man var fjärde bäst på i serien innan match. Ledningen kom i stället drygt elva minuter in i sista perioden när Mario Kempe överraskar Frölundamålvakten Hudacek med ett vinkelskott som smiter in vid första stolpen. Tyvärr agerar sedan Modo med för stort mod - övermod som serieledare med elva raka matcher med poäng måhända. Först spelar Modo-backarna Joonas Lehtivouri och Kyle Cumiskey fast sig själva i egen zon som bäddar för Christoffer Perssons 3-3. Sedan åker samma backpar med Alexander Steens kedja på en ödesdiger spelvändning med NHL-stjärnan Matt Duchene som skicklig regissör. Duchenes snurrfint där han i samma moment skickar en stenhård backhandspass till Fabian Brunnström´s matchavgörande 4-3-mål var helt enkelt världsklass.
Skott: 6-9 (totalt: 29-24)

Andra perioden: Frölunda kommer till spel med en helt nykomponerad kedja ikväll. Fabian Brunnström har fått sällskap av NHL-förvärven Viktor Stålberg och Matt Duchene. De två sistnämnda började sin avbetalning till Frölunda efter 4:55 i den andra perioden. Duchene höll kallt i pucken i Modos högra hörn, lockade till sig två Modospelare och släppte upp ucken till backen Fredrik Eriksson. Den omskolade ytterforwarden från Färjestad/Malmö levererade ett perfekt styrpass till Stålberg som ställde Modo-keepern Oscar Alsenfeldt utan chans. Modo fortsatte inledningsvis att spela svåra avgörande pass istället för att trycka in puckarna på mål, men det är de egna initiativen som burit frukt. Först den bakom mål placerade Morten Madsen´s hopslag med Frölundabacken Doug Lynch som gav pucken en båge upp i luften och via utmärkte keepern Julius Hudacek´s rygg studsade pucken in i nät.
Periodens högsta ovationer (hela 7416 på plats!) fick emellertid Mario Kempe när han struntade i att passa pucken och gick på avslut själv till 2-2 efter 19:01. Både Björn Svensson och en släpande Mattias Ritola fanns som alternativ, men Kempe valde rätt.
Skott: 15-8 (totalt 23-15)

Första perioden: Det är en härlig inramning i Fjällräven Center denna lördag. Det kan inte vara många stolar lediga, däremot är det ledigt i Modos målkolumn än så länge. Hemmalaget har börjat bra med ett visst spelövertag, men har spelat lite väl snyggt i anfallszon med ett stort antal diagonalpass och släpp bakom ryggen i stället för avslut och gå på retur.
Modo fick periodens första powerplay, men skotten blev för få. Mattias Ritola fick bästa skottläget på pass av Alexander Steen, men fick inte träff på pucken.
Desto bättre träff fick Christian Bäckman fem minuter senare när han gav Frölunda ledningen i deras powerplay i perioden. 0-1 efter tjugo minuters spel alltså, men det är Modo som för matchen.
Skott: 8-7

Annons