Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mario Kempe matchvinnare

Bara dryga halvminuten kvar av förlängningen, då slog Mario Kempe till och Modo snodde åt sig extrapoängen mot Växjö genom 3-2 målet.
– Pucken kom halvrullande, strax innan hade jag skjutit över så jag tog det lite lugnare med skottet. Det var skönt att se pucken gå in via målvakten.

Annons

Modo såg ut att gå mot en stabil seger efter två perioder och ett 2-0 övertag. Men under de sista 20 minuterna tappade laget allt spel och det var inte frågan om ett Växjömål skulle komma utan när.

– Där backade vi hem för mycket och blev alldeles för ängsliga.

Trots att smålänningarna fick både göra ett och två mål, så såg Mario till att Modo fick sista ordet och vi fick slippa en dramatisk straffläggning.

– Tidigare har jag varit något av en straffspecialist, men den här säsongen har jag bränt mina straffar två gånger om. Mot Brynäs träffade jag ju stolpen vid straffläggningen, så det var säkrast att avgöra innan.

Han var nöjd över att få vinna på hemmaplan i Fjällräven center, det betydde extra mycket.

– Visst är det så, framför allt när det är mycket folk. Det gör oss spelare taggade, det är en häftig känsla att komma ut när det fullt på läktarna.

För första gången den här säsongen kom det över 6000 åskådare.

– Klart det betyder mycket att laget går bra, då kommer också folket. Det är bästa vägen till att öka publiksnittet.

Vad säger du efter er fjärde raka vinst?

– Jag är inte förvånad, spelet börjar sätta sig. Dessutom har alla tagit till sig vårt nya spelsystem. Vi jobbar på det tillsammans. Vi har också fått i gång flera spelare, Modo har ett bra lag på papperet och alla spelare har sina tuffa perioder, men nu känns det som om flera är riktigt på gång.

Han själv har också periodvis haft det tungt, men mot Växjö var Modoforwarden pigg. Mario jobbade hårt och skapade flera fina lägen och att det var just han som avgjorde var inte helt oväntat.

– Jag är nöjd med min insats, men det var likadant ifjol också, det tog tolv matcher, tror jag, innan spelet började kännas rätt.

Det finns inga dunderförklaringar till Modos framgångar under senare tid, Marios delförklaring är enkel. Det handlar mycket om att ha ett bra boxplay och ett giftigt powerplay. Framför allt har Modo ett väldigt stabilt försvarsspel, speciellt då i boxplay där laget hela tiden satte press på motståndarens puckförare med framgång.

– Jag är nöjd att vi går segrande ur den här bataljen, vi gjorde en bra match i över två perioder men tappade spelet och blev ängsliga i den tredje. Det straffas vi hårt för, men samtidigt var det här en lärpenning, att vi måste hålla oss till systemet. Vi kom dock tillbaka i förlängningen och spelade med den intensitet och fart som vi ska ha, sa Modotränaren Anders Forsberg efteråt.

Annons