Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsscenariot ett faktum – så ser Johansson på ödesmatcherna som väntar

Det är ett fullbordat faktum – Modo måste spela en kvalserie.
På ett sätt känner Andreas Johansson en viss lättnad över att slippa leva i ovisshet.
– Nu förstår vi vad vi ska fokusera på, menar Modotränaren.

Det var en väl samlad Andreas Johansson som mötte media efter matchen mot Växjö på torsdagskvällen – den match som förseglade Modos öde som ett kvallag.

Kvalet har legat som en våt filt över klubben en längre tid. Den filten kommer att fortsätta ligga där – men Andreas Johansson känner att det ändå är bra att kunna släppa allt vad matematik, halmstrån och tänkbara scenarier heter.

Nu finns bara kvalet, ingenting annat.

– Varje match har varit en måstemåstemåste-match för oss. Det oket kan vara skönt att släppa nu, om du förstår mig rätt. Nu förstår vi vad vi ska fokusera på. Det är det enda sättet att se det här på, säger Johansson.

Vilket motstånd det blir i slutänden går bara att sia om just nu, då det finns inte mindre än åtta kandidater. Modoledningen ska, givetvis, scouta ordentligt oavsett vilka som kommer till matchserien.

– Vi kan få möta en massa olika motståndare och jag har redan börjat kolla på alla matcher jag kan se. Jag kommer också att åka runt och titta på matcher, säger Andreas Johansson och fortsätter:

– Men vi kommer självklart att fokusera väldigt mycket på vad vi själva ska göra. Vi kommer att ha full respekt för vilka vi än möter. Jag har ett jobb och det är att förbereda vårt lag och bygga upp en energi igen – en energi som kanske kommer att gå ner lite nu när luften har gått ur. Vi har pushat hårt rätt länge nu och inte fått de resultat vi har velat.

Modotränaren konstaterar att det är många saker som ska göras fram till den 20 mars då kvalserien inleds.

– Men en sak i taget.

Ett frågetecken som Andreas Johansson måste räta ut de närmaste två veckorna är det kring målvaktsfrågan. Vem ska vara sista utpost i kvalet – Adam Reideborn (som skötte sig riktigt bra mot Växjö) eller Jonatan Bjurö?

På målvaktsposten har det varit lite fram och tillbaka på sistone.

– Jag vet att det inte har varit någon bra situation, det har inte varit bra för dem (Reideborn och Bjurö). Jag kommer att göra ett val, självklart. Jag kommer att ge någon stafettpinnen, säger Johansson och fortsätter:

– Men det är samma sak där, nu ska vi bygga upp de killarna precis som vi bygger backar och forwards.

Läs också: Kapten Ritchie besviken på laget: "Vi var livlösa"