Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsbesked för Juniorkronorna – tre forwards kan missa finalen: "Har varit på förhör"

Sverige riskerar att drabbas av forwardskris i nattens final mot Kanada.
Fabian Zetterlund och Linus Lindström är båda osäkra på spel efter smällar mot USA – och Oskar Steen riskerar avstängning efter en slashing.
– Steen har varit på förhör hos IIHF:s disciplinråd. Vi får bara vänta och se. Beslut kan komma först två timmar före match, säger förbundskapten Tomas Montén till Sportbladet.

Uppdatering:  Klart: Stjärnan varnas – men får spela JVM-finalen mot Kanada

Sverige stod för en imponerande insats när man besegrade USA i semifinalen.

Men segern kan bli dyrköpt.

Inte mindre än tre spelare – alla forwards – riskerar att inte kunna delta i den laddade finalen mot Kanada.

Både Linus Lindström och Fabian Zetterlund är frågetecken inför matchen sedan de åkt på smällar mot USA. För Lindström var det en tackling i den andra perioden som gjorde att han tvingades kliva av isen.

– Deras status är ändå positiv tycker jag, de har varit uppe och rört på sig, och får behandling. De kommer testa i dag, säger förbundskapten Tomas Montén till SportExpressen.

Men ytterligare ett orosmoln hänger alltså över den svenska truppen. Oscar Steen har anmälts i efterhand efter en slashing mot Kailer Yamamoto i slutet av matchen.

– Vi fick besked i går kväll att organisationen skulle titta på några incidenter, vi visste att en var med Oskar. Det här är sånt som händer varje turneringen. Oskar har redan varit på förhör hos IIHF:s disciplinråd, säger Tomas Montén till Sportbladet.

Och det kan bli en utdragen väntan för ledningen som inte vet när ett beslut kan landa.

– Ingen aning. Jeppe Pettersson i Malmö (2014) var det två timmar före match. Det brukar vara så.