Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maraton-PK för "Olykke" Rasmussen

Annons

En presskonferens i maratonformat rätade ut en del - men inte alla - frågetecken kring Venstreledaren Lars Lökke Rasmussens resvanor.

Det var en välbesökt presskonferens och de sociala medierna vibrerade på danska när förre statsministern, Lökke Rasmussen - av twittrare snabbt omdöpt till "Olykke" Rasmussen - till slut mötte medierna. Han lovade lägga alla kort på bordet om de reseutlägg som han har haft i egenskap av ordförande för delvis danskfinansierade miljöorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

Hans resvanor har väckt en storm inte minst inom hans eget parti. En del anser att hans senfärdiga agerande har förstört de borgerligas möjligheter i att återta regeringsmakten i nästa val.

Återkommande teman i utfrågningen var lyxiga flygresor (över en miljon svenska kronor för 15 resor), att dottern fick flyga på GGGI:s bekostnad, och att ingen redovisning skett av resebonuspoäng värda över 100 000 kronor.

Jag har rest mycket och jag har rest för dyrt. Jag beklagar att jag reste i första klass. Jag ångrar också att min dotter fick följa med på en resa, medgav han under den tre timmar och 43 minuter långa presskonferensen.

Mer läsning

Annons