Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Människosmugglare gripna i Kosovo

Annons

Sju personer greps i Kosovo på onsdagen misstänkta för den människosmuggling som ledde till minst elva personers död för två månader sedan.

Både EU-poliser och kosovanska poliser deltog i räderna i fem olika städer på onsdagsmorgonen, meddelade EU-polisen Eulex i ett pressmeddelande.

De gripna anklagas för att ha tagit pengar av offren och organiserat deras resa.

Upprinnelsen är en tragisk händelse då en båt sjönk i floden mellan Serbien och Ungern med 15 kosovoalbaner ombord. Elva lik hittades senare.

Kosovo förklarade sig självständigt från Serbien i början av 2008. Det är ett av Europas fattigaste länder, med en arbetslöshet på 40 procent - och 30 000 nya ungdomar som når arbetsför ålder varje år. Många försöker ta sig till EU-länder i hopp om jobb, och människosmugglare tar mellan 2 000 och 3 000 euro per person för att ordna de riskabla resorna över gränsen.