Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen: Jag trodde att hon vandaliserade

/

Den man som anklagats för att ha attackerat konstnären Carolina Falkholt har hört av sig till VK (Västerbotten-Kuriren) för att berätta sin version.

Annons

Mannen, som vill vara anonym, säger till VK att han precis parkerat inne i centrum när han såg hur en maskerad person stod och sprayade på ett snöblock. Att det var konstnären Carolina Falkholt som arbetade med sitt konstverk kände han inte till.

- ”Jävla vandal”, tänkte jag bara och gick fram och frågade varför hon höll på att förstöra. Det är så ofta man ser hur det vandaliseras, och ingen törs göra något åt det. Man har väl rätt att ifrågasätta?

Enligt mannen så sa Carolina Falkholt ingenting om vad hon höll på med eller att hon var konstnär, och när hon sedan tog ett steg framåt mot mannen så trodde han att hon skulle spraya honom i ansiktet, och därför satte han upp handen för att skydda sig, säger han.

- Hade hon förklarat vad hon höll på med så hade jag sagt förlåt och gått vidare. Och hade jag vetat att det här skulle få så stora proportioner så hade jag bara gått vidare direkt.

Han säger sig inte känna till Carolina Falkholts konst, och inte heller att hon just nu målar en vagina på ett snöblock.

- Det var bara några streck kors och tvärs, så jag såg inte alls vad det var.
På torsdagseftermiddagen var det tänkt att Carolina Falkholt och mannen skulle träffas och tala ut om händelsen.

- Jag kommer gärna ner och förklarar varför jag sa som jag sa.

Följ även vår livevrapportering från Umeå.

Mer läsning

Annons