Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manifestation i Kramfors mot våldet

Ett demonstrationståg mot våldet ringlade sig på torsdagseftermiddagen genom Kramfors. Då ordnades nämligen en heldag som uppmärksammade våldet och dess konsekvenser.

Demonstrationstågets mål var torget där Peter Hedberg, elev vid Ådalsskolan, höll ett kort anförande. Han tog bland annat upp att det inte räcker med att bara prata om hur våldet ska stoppas utan att viljan att göra något måste också finnas.

- Och viljan att göra något måste komma från er, sa han.

Hedberg poängterade dessutom vikten av att bry sig om, att våga berätta vad som händer och våga hjälpa varandra.

- Det är ett hån mot mänskligheten att inte bry sig. Ni ska inte gilla läget utan ställa er upp och säga "Det räcker nu".

Under dagen medverkade också representanter från Korpberget, Kvinnoforum, polisen och det lokala brottsförebyggande rådet som informerade om sina respektive verksamheter. I biblioteket visades det projekt som eleverna vid samhällslinjens årskurs tre gjort om droger samt fotoutställningen "Visst gör det ont".

En hel del underhållning ingick också i programmet. För den svarade Minglarna samt elever från Ådalsskolan. Och arrangörer för dagen var ABF Ångermanland, Kvinnoforum och Brottsofferjouren.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61