Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manifestation för hotade jobb

Närmare 300 personer deltog på onsdagskvällen i en manifestation för att rädda de hotade jobben vid Husqvarnas fabrik i Tandsbyn söder om Östersund.

Det var stor kampvilja bland alla som deltog i fackeltåget från fabriken till Tandsbyns bygdegård där bland annat IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven deltog i ett manifestationsmöte, säger Conny Hansson, ombudsman för IF Metall i mellersta Norrland.

För de anställda kom beskedet i höstas som ett dråpslag då företagsledningen meddelade att det fanns planer på att flytta produktionen av kapsågar och att fabriken skulle läggas ned.

Före den senaste lågkonjunkturen arbetade cirka 200 personer vid fabriken i det lilla jämtländska samhället Tandsbyn. Nu har fabriken 96 anställda.

Än finns inget besked om när fabriken ska läggas ned. Förhandlingar ska starta i mars, säger Conny Hansson.

De anställda har inte gett upp hoppet om att fabriken ska överleva. De pekar på att produktionen är lönsam och man har stora förhoppningar på att den företagarkonsult som anlitats ska få fram ytterligare argument för att fabriken ska vara kvar.