Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonsatsning på legotävling i Härnösand

Nu får Technichus miljonbidrag.

Detta för att i fortsättningen kunna driva First lego league .

På så sätt är projektet säkrat i tre år framåt.

Annons

Det är länsstyrelsen Västernorrland som tillsammans med Regionförbundet Jämtland har beviljat projektstöd för ett gemensamt projekt. Technichus i Härnösand är projektägare och budgeten är satt till 2,5 miljoner kr. Länsstyrelsen och Regionförbundet står tillsammans för hälften av finansieringen. Både offentliga och privata medfinansiärer ställer upp med den andra halvan.

– Vi jagar medfinansiering och jag är övertygad om att vi kommer att lyckas, säger projektledaren Bengt Böhlin på Technichus

Syftet med projektet är att skapa intresse för naturvetenskap, teknik, matematik och entreprenörskap hos barn och ungdomar.

– Den mest synliga delen av projektet blir att arrangera den årligen återkommande kunskapstävlingen First lego league på Technichus/Teatern i Härnösand och i Östersund, berättar Bengt Böhlin .

Utöver själva tävlingsarrangemangen kommer projektet bland annat att synas på diverse mässor och ute på skolor med undervisning i legorobotprogrammering.

Technichus och Mittuniversitetet har arrangerat tävlingen i Härnösand sedan 2007.

– I och med det nya projektet är tävlingen säkrad för ytterligare tre år framåt, men målet är att göra First lego league till en självklar aktör i samspelet mellan skola, universitet och näringsliv, så att det kan fortsätta även efter att det regionala projektet är avslutat.

För att underlätta denna fortsättning finns flera samarbetspartners, bland andra Teknikland, Teknikcollege, Komtek och Ung Företagsamhet. Kommuner,