Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljoninvesteringar i Bredbyn när Polarbröd storsatsar på bageriet

Det firades ordentligt på Polarbröd i Bredbyn på torsdagen.
Orsaken är den mångmiljonsatsning som företaget är mitt uppe i.
Under fem år satsar man 180 miljoner kronor på bageriet i Bredbyn.

Stämningen var uppsluppen när Polarbröds ledning kom på besök till Bredbyn, för att bland annat inviga det nya 770 kvadratmeter stora torrlagret för hårt tunnbröd.

En del i den satsning som sedan 2013 sett företaget investera drygt 66 miljoner kronor på bland annat en ny sval- och frysspiral, jässkåp och högpall.

Det var också i det nya torrlagret som man dukat till fest mellan höga hyllor fyllda med tunnbröd.

– Hej allihopa och välkomna till Brödbyn, skojade konferenciern Marcus Bodin till det innan han lämnade över ordet till ägarsystrarna Karin Bodin och Anna Borgeryd, vd respektive styrelseordförande i Polarbröd.

Det berättade lite om företagets historia, men också vilka värden som Polarbröd står för.

Efter det blev det filmvisning och provsmakning av olika bröd under ledning av sommeliern Johan Blanche, innan det var dags för rundvandring i bageriet och lunch.

För Polarbröd fortsätter investeringarna i Bredbyn. Nu närmast är man i full färd med att bygga bland annat ett nytt fryslager och en ny utlastning, byggen som planeras vara klara i maj i år.

Under resten av 2016 och under 2017 planeras det sedan ytterligare satsningar.

– Det här känns ju fantastiskt, att det investeras så stora pengar i inlandet, säger en mycket glad Niclas Lundqvist, Polarbröds platschef i Bredbyn.