Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill låta Willson Phiri stanna

Allt fler ungdomar i Härnösand engagerar sig för Willson Phiri, som ska utvisas till Zimbabwe. Det pågår en rad olika namninsamlingar och nu skriver även kommunen och berättar om hans insatser vid nationaldagsfirandet 2006.

Utvisningen har vållat en folkstorm. Ett argument för utvisning har varit att han skulle ha gått under jorden när han flyttade ihop med sin flickvän i Härnösand.

Men samtidigt har hans namn och telefonnummer och adress funnits på flera telefonkataloger på internet. Hans uppträdande har annonserats och hans arbete som danslärare hos NBV har varit allmänt känt bland dansintresserade i regionen.

- Han har sex grupper i Härnösand och tre i Timrå. Nu är det mitt i terminen. Dansen i Härnösand brakar ihop, säger Klara Degerman.

Klara och Emma Roos Lindberg samlar in namn i staden.

- Alla vill skriva på. Inte bara ungdomar utan även vuxna, berättar Emma Roos Lindberg som precis son sin kompis tycker att han är bra som danslärare och som medmänniska.

Just nu finns Willson i ett förvar i Gävle och på onsdags sätts han på ett flyg till Harare. Detta om inte namninsamlingarna och hans advokat Gunnar Heljestrand ska hjälpa honom att få stanna.


Läs mer i onsdagens TÅ.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60