Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill bo på nya Hallstaberget

Bokningarna strömmar redan in till den nya hotellanläggningen på Hallstaberget.
Trots att hotellet inte öppnar förrän efter nyår är hela våren 2013 i stort sett fullbelagd.
– Intresset är superstort, konstaterar hotellchef Björn Norman.

Solen lyser över Hotell Hallstaberget redan innan bygget är klart. Bokningarna strömmar in och under hela hösten har trycket varit stort.

– Otroligt många har hört av sig och vill komma hit. Bokningsläget under hela våren är fantastiskt bra, våren är i stort sett redan fulltecknad med grupper inbokade hela veckorna, säger Björn Norman.

Satsningen på Hallstaberget har skapat svallvågor trots att hotellet hittills inte gjort några större ansträngningar för att marknadsföra sig på bred front.

– Det tänkte vi göra framför allt efter nyår, då vi öppnar anläggningen, säger Björn Norman.

– Men redan nu har många hört talas om att vi bygger en helt ny och fräsch anläggning med en kapacitet som vida överskrider vad som tidigare funnits i Sollefteå.

När Hotell Hallstaberget öppnar kommer grupper på över 1000 personer inte att vara någon omöjlighet.

– Den största lokalen tar 700 besökare och restaurangen likaså, men maxar vi alla utrymmen kan vi klara konferensgrupper på över tusen personer, säger Björn Norman.

Björn Norman ser flera förklaringar till det stora intresset, bland annat Sollefteås strategiska läge samt ett uppdämt behov av en mötesplats med kapacitet i regionen.

– Sollefteå ligger ju väldigt bra till för den som åker från Sundsvall, Östersund och Umeå. Vi är ju det naturliga navet i regionen, problemet är att det har saknats ett ställe som kan ta emot större mängder besökare. Många som hör av sig har varit i Sollefteå förut men inte sett möjligheten att återkomma förrän nu – och de är glada att kunna komma tillbaka.

Hallstabergets potential är också Sollefteås. Björn Norman liknar staden vid en alpby; en sådan här dag, då dalgången badar i solsken och den första snön pudrar de kringliggande bergstopparna, är det lätt att hålla med honom.

– Här är otroligt fint. Som inflyttad ser man kanske potentialen på ett annat sätt; vi är övertygade om att Sollefteå inom ett par-tre år kommer att få ett enormt uppsving.

Hallstaberget trålar nu kommunen på jakt efter verksamheter och annat som kan knytas till hotellets verksamhet. Hotellet kan bli spindeln i ett utbudsnät som bidrar till att stärka intresset för Sollefteå ytterligare.

– Handel, lokalproducerat, turridning, äventyrsföretag – vi är som en torr tvättsvamp, vi suger i oss allt, säger Björn Norman.

– Vi har haft flera träffar med bland annat lokala företag och diskuterat vad vi kan göra. Det ligger i vårt intresse, i allas intresse, att Sollefteå ska blomstra ännu mer!