Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många träningstimmar för Ferry

Annons

Björn Ferry gör en hårdsatsning inför OS i Sotji. Skidskytten från Storuman har ökat träningsdosen med mer än 30 procent sedan förra året.

Många veckor är det 25 timmar fysträning, plus två styrkepass dessutom. Och så skjuter jag 500-600 skott i veckan. I grunden handlar det om att jag håller på med det här för att se hur bra jag kan bli, säger Ferry.

35-åringen går nu in i sin sista säsong, med ett sista försök på att höja sig lite till.

Efter VM i våras fick jag sätta mig ner och göra en analys. Jag var i form, jag hade bra glid och jag sköt som en gud. Ändå räckte det inte till medalj. Jag var 5:a, 8:a, 9:e, 13:e. Nära, men jag åkte för långsamt. Då tänkte jag: Antingen är jag för gammal, eller så kan jag göra någonting för att bli bättre, säger Ferry.

Han har samtidigt prioriterat bort det mesta runtomkring skidskyttet. Där finns såklart plats för frun Heidi Andersson och tvåårige sonen Dante, annars inte så mycket mer.

Bort med sponsoruppdrag och allt annat som att röja i skogen. Jag svarar inte i telefonen och Heidi får ta hand om mejlen. Då har jag kunnat göra stor skillnad. Jag vill känna när jag står på OS att jag har gjort allt. Går jag tillbaka ett år då ska jag inte vilja ändra på någonting.

Mer läsning

Annons