Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många till sjukhus efter klubbfest

Annons

En stökig klubbfest i Örebro resulterade i 13 personer till sjukhus sedan ett golv gett vika. Tre skadade fick stanna kvar för vård.

Till nattklubben Villa Strömpis var det inbjudet till djungelfest på fredagskvällen. Gästerna uppmanades att klä ut sig till djur. Över 700 personer hade tackat ja till festen på Facebook, skriver na.se.

Strax efter klockan ett natten mot lördagen slogs larm.

Det är en del av ett golv på en terrass på baksidan av Villa Strömpis som gett vika. Det har blivit ett 1-2 meter stort hål och ett antal personer har trillat ner ungefär tre meter i backen, sade Johan Wallenius, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Den del av terrassen som rasade består enligt polisen av en trappa som leder från övervåningen ut till innergården. Trappan spärrades av för teknisk undersökning.

Totalt fördes 13 personer till Universitetssjukhuset Örebro under natten. De flesta kunde senare lämna sjukhuset men tre fick fortsatt vård, uppgav sjukhuset utan att gå in på hur allvarliga skadorna var.

Det är oklart hur många personer som var på plats i lokalerna. Polisen samlar in vittnesuppgifter från klubbgäster i utredningen.

Det gäller inte bara brottsmisstanken vållande till kroppsskada, det blir säkert en arbetsmiljöbrottsutredning här också, sade polisens presstalesman Mats Nylén till TT.

Enligt de första poliserna på platsen festen mycket stökig. Många gäster var kraftigt berusade.

Mer läsning

Annons