Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många synpunkter om resecentrum

Sammanlagt har 14 skrivelser med synpunkter lämnats in om det detaljplaneförslag med miljökonsekvensbeskrivning om Kramfors resecentrum som varit utställt för samråd under april.

- Vi satt i måndags och gick igenom skrivelserna. Vissa klarar vi att titta på själva medan andra, till exempel frågor om buller, får vi ta hjälp av externa konsulter, berättar Staffan Östman från Kramfors kommuns tekniska kontor.

Synpunkter har lämnats från bland annat myndigheter som Banverket, Vägverket, räddningstjänsten och länsstyrelsen. Några privatpersoner samt en privat företagare har också tyckt till.

- Man har bland annat haft frågor och synpunkter om buller- och parkeringsfrågor, säger Johan Sjöström som är fysisk planerare på Kramfors kommuns miljö- och byggkontor.

Den 21 maj ska en sammanställning vara klar där svaren redovisas om vilka revideringar, utifrån inkomna synpunkter, av detaljplaneförslaget som ska göras. Den 12 juni ska sedan miljö- och byggnämnden fatta det formella beslutet om utställning med samråd av detaljplanen.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70